Спеціальні потреби

Сенат США обговорює договір про СНО з Росією


Сенат США обговорює договір про СНО з Росією
Сенат США обговорює договір про СНО з Росією

У п’ятницю в Сенаті США обговорювали питання нового договору про контроль озброєнь з Росією. У четвер законодавці вели палкі дебати, висловлюючи різноманітні думки з цього приводу. Республіканці звинувачували прихильників нового договору про СНО у намаганні схвалити його в якнайближчому часі, ще перед закінченням сесії. Вони також висловлювали занепокоєння, що такий договір обмежить американські можливості щодо протиракетної оборони.

У четвер адміністрація президента Обами ще раз закликала Сенат до ратифікації договору, кажучи, що це необхідне для національної безпеки. Дія попереднього договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з Росією закінчилася рік тому.

Генерал Джеймс Картрайт, який є заступником голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США, заявив, що договір надзвичайно потрібний і що він не матиме впливу на побудову Сполученими Штатами системи протиракетної оборони.

Для ратифікації договору потрібна згода двох третин сенаторів. Білий дім каже, що є достатня підтримка законодавців для ратифікації договору.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG