Спеціальні потреби

Міжнародні лідери позитивно оцінюють досягнення Договору про СНО


Генеральний секретар Північноатлантичного союзу Андерс Фог Расмуссен привітав угоду між Сполученими Штатами і Росією щодо Договору про СНО.

Генеральний секретар Північноатлантичного союзу Андерс Фог Расмуссен привітав угоду між Сполученими Штатами і Росією щодо Договору про СНО.

Виступаючи на Форумі з питань безпеки в Брюсселі, Расмуссен сказав, що новий договір може заохотити до тіснішої співпраці між Росією і країнами НАТО.

Положення договору передбачають скорочення американських і російських ядерних озброєнь приблизно на третину. Після такого скорочення обидві країни матимуть менш-більш 1500 боєголовок кожна. Договір мусить ще бути ратифікований Сенатом США і Державною думою Росії.

Президент США Барак Обама назвав договір найширшою угодою про контроль озброєнь за майже два десятиліття, а представниця президента Росії Дмитра Медведєва сказала російському агентству новин, що угода віддзеркалює інтереси обох країн.

Підписання договору відбудеться восьмого квітня у Празі.

Американський сенатор-республіканець Ричард Луґар – який протягом багатьох років докладав зусиль для справи ядерного роззброєння – привітав повідомлення про американсько-російський договір і сказав, що працюватиме для його швидкої ратифікації.

овий договір замінить Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь з 1991 року, який підписали тоді президент Джордж Буш і президент СРСР Михайло Горбачов. Той договір втратив чинність у грудні минулого року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG