Спеціальні потреби

Комітет Сенату проведе слухання щодо хакерських атак під час виборів у Сполучених Штатах


Капітолій
Капітолій

Втручання Росії в американський виборчий процес у 2016 році буде в четвер темою двох слухань Сенату, а також брифінгу президента Барака Обами.

Президент доручив розвідувальним службам провести огляд можливого іноземного втручання, починаючи від виборів у 2008 році, коли Обаму вперше обрано на президентську посаду. Представник уряду підтвердив «Голосу Америки», що президент Обама ознайомиться з результатами розслідування в четвер, а новообраний президент Дональд Трамп ознайомиться з цими самими результатами в п’ятницю.

Центральне розвідувальне управління і Федеральне бюро розслідувань дійшли спільного висновку, що за торішні хакерські атаки відповідальність несе російський уряд, який навмисне розголосив отримані дані за посередництвом WikiLeaks, щоб втрутитися у вибори.

Комітет Сенату із збройних сил слухатиме виступів директора Національної розвідки Джеймса Клеппера, директора Національного агентства безпеки адмірала Майкла Роджерса і заступника міністра оборони з питань розвідки Марселя Леттре.

Голова комітету сенатор Джон Маккейн у середу назвав втручання з боку Росії «актом війни»:

«Якщо ви знищуєте основи демократії, тоді ви знищуєте державу», – сказав Маккейн репортерам на Капітолійському пагорбі. – І при нагоді, є різні ступені акту війни. Я не кажу, що це атомна атака. Я лише кажу, що коли ви атакуєте основну структуру держави, що вони роблять, тоді це акт війни».

Дивіться також: Найкращі вірусні відео 2016 року

Найкращі вірусні відео 2016-го року. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG