Спеціальні потреби

США знову прийматимуть біженців, але меншу кількість і після суворішої перевірки


Сирійські біженці у Сполучених Штатах
Сирійські біженці у Сполучених Штатах

Президент Трамп підписав указ про відновлення дозволу на в’їзд біженців до США. Водночас запроваджуються суворіші заходи безпеки щодо громадян 11 країн, які можуть становити більший ризик для національної безпеки.

Новий указ, який оприлюднено у вівторок, запроваджено після того, як втратила силу раніша 120-денна заборона. Всі біженці, які хочуть прибути до США, будуть піддані докладнішій ніж раніше перевірці, включно з наданням додаткової біографічної інформації.

Громадяни з 11 країн, які визначено, що вони становлять великий риск для безпеки, будуть піддані додатковій 90-денній перервірці і допущені до США на основі індивідувального дозволу, коли їх прибуття вважатиметься в національних інтересах, і якщо вони не становлять загрози населенню США.

Офіційні особи відмовились назвати ці 11 країн, але інформаційні агентства Reuters і Французьке агентство новин подали, що це ті ж самі країни, громадяни яких уже проходять посилену перевірку. Це Єгипет, Іран, Ірак, Лівія, Малі, Північна Корея, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирія і Ємен.

Крім змін щодо посиленння перевірки біженців, адміністрація Трампа зменшила кількість біженців на 2018 фінансовий рік до 45 тисяч. Колишній президент Барак Обама встановив кількість біженців на попередній фінансовий рік, який закінчився 30 вересня, на 110 тисяч біженців.

Дивіться також: У Конгресі США розслідуватимуть обставини продажу Росії у 2010 році американського урану

У Конгресі США розслідуватимуть обставини продажу Росії у 2010-у американського урану. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG