Спеціальні потреби

Ромні здобув перемогу на попередніх виборах у 5 штатах


Мітт Ромні
Мітт Ромні

Колишній губернатор штату Массачусетс і претендент на кандидатуру від Республіканської партії на виборах президента США Мітт Ромні переміг на праймеріз, які відбулися у вівторок 24 квітня у Коннектикуті, Делаварі, Род-Айленді, Пенсільванії та Нью-Йорку.

Інші претеденти - колишній сенатор від штату Пенсільванія Рік Санторум вийшов з перегонів два тижні тому. Згідно з повідомленнями, які надходять сьогодні, колишній спікер Палати представників Ньют Ґінґрич збирається офіційно зняти свою кандидатуру наступного тижня. Таким чином, суперником Ромні на респубілканську номінацію залишиться тільки конгресмен від штату Техас Рон Пол. Проте Пол заручився лише невеликим числом делегатів. Для того, щоб офіційно стати кандидатом, претендент мусить заручитися підтримкою 1144 делегатів. Ромні вже здобув понад 800 голосів делегатів з’їзду партії і, таким чином, є фаворитом.

Отож, Ромні тепер зосереджуватиме свою увагу на загальних виборах, які відбудуться у листопаді.

У промові до своїх прихильників після оголошення своєї перемоги у вівторок, Ромні зазначив, що президент Обама не виконав своєї обіцянки оновити економіку країни, яка переживає наслідки високого рівня безробіття з часу глобальної рецесії 2008 року.

«Сьогодні ввечері починаємо нову кращу Америку!» – заявив Мітт Ромні у вівторок.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG