Спеціальні потреби

Виборча кампанія у США – праймеріз в Іллінойсі


Претендент на кандидатуру в президенти США від Республіканської партії Рік Санторум в Іллінойсі
Претендент на кандидатуру в президенти США від Республіканської партії Рік Санторум в Іллінойсі

На сьогоднішніх попередніх виборах у штаті Іллінойс претендент на кандидатуру в президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні надіється посилити свою перевагу над його головним суперником Ріком Санторумом.

Опитування виборців вказують на те, що колишній губернатор штату Массачусетс Ромні випереджає екс-сенатора від штату Пенсільванія Санторума на 15%.

На праймеріз в Іллінойсі розігруються голоси 54 делегатів. Для обрання єдиним кандидатом необхідна підтримка 1144 делегатів з'їзду Республіканської партії, який відбудеться у серпні у місті Тампа у штаті Флорида.

Поки що за кількістю набраних голосів делегатів перед веде Ромні: у нього голоси 521 делегата, у Санторума – голоси 253 делегатів. Два інші претенденти на номінацію Республіканської партії Ньют Ґінґрич і Рон Пол - далеко позаду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG