Спеціальні потреби

США заперечують, що планують рейди на територію Пакистану


У неспокійному районі афгансько-пакистанського кордону
У неспокійному районі афгансько-пакистанського кордону

Службовці НАТО рішуче заперечують повідомлення про те, що вони планують поширити рейди частин спеціального призначення на племінні райони Пакистану.

Американський контр-адмірал Ґреґори Сміт з очолених НАТО міжнародних сил в Афганістані заявив, що повідомлення неправдиве. Він зробив таку заяву у відповідь на статтю в газеті «Нью-Йорк таймс», у якій сказано, що високі рангом американські військові службовці хочуть поширити операції на північно-західні племінні райони Пакистану уздовж кордону з Афганістаном.

Сміт сказав, що альянс встановив «тривкі робочі відносини» з пакистанськими збройними силами, які визнають «суверенітет Афганістану і Пакистану у переслідуванні повстанців і терористів, що діють в їх прикордонних районах».

Газета «Нью-Йорк таймс» повідомила, що американські командири чинять тиск, щоб здійснювати рейди на територію Пакистану для арешту екстремістів, які можуть постачити цінну розвідувальну інформацію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG