Спеціальні потреби

В Нью-Йорку арештами відзначили річницю виникнення руху «захопи»


Принаймні шестеро протестуючих були арештовані в Нью-Йорку неподалік фондової біржі США. Демонстрацією вони вирішили відзначити річницю з часу, як в країні виник потужний рух «Захопи Волл-стріт», спрямований проти свавілля і корпоративної жадоби.

У самому серці фінансової столиці світу зібралися сотні людей. Втім, поліція затримувала лише тих, хто сидів на тротуарі і загороджував вхід до фондової біржі. Організатори акції кажуть, що їх головною метою завжди був «справедливий і стабільний світ».

Рух «Захопи Волл-стріт» розпочався рік тому з невеликого протесту проти економічної нерівності у США і корпоративної жадоби. Активісти зібралися в Нью-Йорку 17 вересня минулого року, і розклали у сусідньому парку наметове містечко, в якому планували свої наступні кроки. Згодом, такі протести почали виникати і в інших містах США, зокрема у столиці – місті Вашингтоні.

Демонстранти вимагали запровадження цілого ряду реформ, зокрема у банківському секторі, фінансуванні передвиборчих кампаній та в питаннях захисту навколишнього середовища. Втім, після кількох місяців поліція силоміць почала демонтувати наметові містечка по країні, і рух, який запалив у суспільстві жваві дискусії про корпоративні прибутки багатих, втратив свій запал через не чітко сформовані вимоги.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG