Спеціальні потреби

Померла американка, яка створила символ боротьби з раком грудей


Евелін Лаудер - співзасновниця «рожевої стрічки»
Евелін Лаудер - співзасновниця «рожевої стрічки»

У США у віці 75 років померла Евелін Лаудер, співзасновниця «рожевої стрічки» – міжнародного символу боротьби з раком молочної залози.

Невістка старшого сина Есте Лаудер, голови всесвітньовідомої косметичної компанії, померла у Нью-Йорку від ускладнень, викликаних раком яєчника.

У 1992 році Евелін разом з товаришкою створили рожеву стрічку, зав’язану у бант, аби започаткувати серед жінок просвітницьку роботу щодо небезпеки захворювання на рак. Чотири роки раніше Евелін поставили діагноз рак грудей, який успішно прооперували і пролікували.

Разом зі своїм чоловіком Леонардом Луадером, який займав посаду президента у компанії матері, Евелін розпочала продаж косметичних виробів з рожевою символікою, гроші з продажу яких ішли на дослідження раку молочної залози та у фонд, заснований подружжям.

Евелін народилася у Відні у 1938 році. Після захоплення Австрії гітлерівською Німеччиною, родина Евелін втекла з країни, а згодом поселилася у Нью-Йорку.

Завдяки зусиллям кампанії «рожевої стрічки» американський Конгрес визнав жовтень місяцем боротьби проти раку молочної залози у США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG