Спеціальні потреби

Керрі і Лавров обговорили ситуацію на сході України


Джон Керрі, державний секретар США
Джон Керрі, державний секретар США

3 жовтня за американською ініціативою відбулася телефонна розмова державного секретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова. Про це йдеться у повідомленні МЗС Росії.

У повідомленні зазначається, що обговрювалося питання ситуації в Східній Україні. Глава російського зовнішньополітичного відомства наголосив на необхідності строгого дотримання сторонами конфлікту мінських домовленостей про припинення вогню, виведення важких озброєнь і забезпечення моніторингу ситуації спостерігачами ОБСЄ.

Лавров, як йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії, відзначив важливість негайного припинення обстрілів житлових кварталів Донецька, жертвами яких, за словами МЗС РФ, стали мирні мешканці і співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Керрі і Лавров домовилися продовжити тісні зв’язки для обговорення актуальних питань міжнародного та двостороннього порядку денного.

Втім, на щоденному брифігу у Державному департаменті речниця відомства Джен Сакi (Jen Psaki) заявила, що відповідальність за обстріли на Донбасі США покладають саме на сепаратистів, закликаючи усі сторони дотримуватись норм міжнародного права.

Речниця повідомила, що в ході десятихвилинної телефонної розмови з Сергієм Лавровим Джон Керрі висловив своє глибоке занепокоєння посиленням насильства в Східній Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG