Спеціальні потреби

США та Японія обговорять виведення американських сил з Окінави


Президент Барак Обама зустрічає в Білому домі прем’єр-міністра Японії Йосіхіко Ноду
Президент Барак Обама зустрічає в Білому домі прем’єр-міністра Японії Йосіхіко Ноду

Прем’єр-міністр Японії Йосіхіко Нода, який перебуває з візитом у США, зустрічається у понеділок з президентом Бараком Обамою для обговорення двохсторонніх відносин. Зокрема, на порядку денному, буде питання виведення близько 9 тисяч морських піхотинців США з острова Окінава. Згідно з домовленістю, війська будуть дислоковані на Гавайях, Гуамі та Австралії. Конкретної дати щодо початку виведення американських сил поки що немає.

Окрім цього президент Обама та прем’єр-міністр Нода обсудять ситуацію на Корейському півострові та можливу участь Японії в угоді про вільну торгівлю у рамках Транс-Тихоокеанського партнерства.

Йосіхіко Нода уже шостий прем’єр-міністр за останні шість років. Це перший візит голови японського уряду до Сполучених Штатів з 2009-го року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG