Спеціальні потреби

Обама і Нетаньягу обмірковуватимуть питання іранської ядерної програми


Президент Барак Обама матиме розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу на тему іранської ядерної програми. День раніше Обама заявив, що віддає перевагу дипломатичному врегулюванню питання, а не застосуванню сили.

Зустріч у Білому домі відбувається в час збільшення занепокоєння у світі з приводу іранської ядерної програми і можливих превентивних заходів з боку Ірану.

У неділю Обама заявив Американсько-ізраїльському комітету громадських зв’язків у Вашингтоні, що тепер є час на збільшення тиску і втримання широкої міжнародної коаліції проти того, щоб Іран виготовив ядерну зброю.

У своїй промові до цього впливового комітету Обама сказав, що вже «надто багато говориться про війну з Іраном», але він також підтвердив свою відданість справі унеможливлення Ірану отримати ядерну зброю, навіть ціною застосування військової сили.

Високо оцінюючи заяву Обами, що «не виключається будь-яких можливостей», Нетаньягу підкреслив що Ізраїль мусить бути здатним захищати себе від буль-якої загрози.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG