Спеціальні потреби

Маттіс: США повинні дотримуватись ядерної угоди з Іраном


Міністр оборони США Джим Маттіс
Міністр оборони США Джим Маттіс

Сполучені Штати повинні дотримуватись положень ядерної угоди з Іраном, підписаної у 2015 році. Про це заявив у вівторок міністр оборони Джим Маттіс, незважаючи на різку критику угоди з боку президента Дональда Трампа.

«Якщо ми можемо підтвердити, що Іран дотримується умов угоди, якщо ми можемо встановити, що це в найкращих наших інтересах, тоді ми повинні її дотримуватися, сказав Маттіс сенатському Комітету з питань збройних сил. – «Я вірю у цей час, що немає ознак, які б цьому заперечували, це щось, що президент повинен взяти до уваги, дотримуючись угоди».

Протягом двох наступних тижнів Державний департамент має підтвердити Конгресу, чи Іран дотримується умов угоди, яка відома як Спільний всеохопний план дій. Президент Трамп заявив, що він уже виніс вирішення, але дотепер не сказав європейським лідерам про своє рішення, включно з прем’єр-міністром Великобританії Терезою Мей, яка, згідно з повідомленнями, питала його в цій справі на двосторонній зустрічі минулого місяця.

Трамп відомий як рішучий критик того, що його попередник, президент Барак Обама, вважав важливим досягненням у галузі закордонної політики.

Дивіться також: Космічний апарат «Кассіні» завершив свою роботу і згорів в атмосфері Сатурна

Космічний апарат «Кассіні» завершив свою роботу і згорів в атмосфері Сатурна. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG