Спеціальні потреби

Верховний суд США розгляне імміграційний закон штату Аризона


Губернатор штату Аризона Дженіс Бруер
Губернатор штату Аризона Дженіс Бруер

Верховний суд Сполучених Штатів погодився розглянути контроверсійний закон, скерований проти незаконних іммігрантів у південно-західному штаті Аризона. Суд погодився в понеділок переглянути рішення федерального апеляційного суду, яким заблоковано головні частини закону і заборонено запровадження їх у життя.

Закон штату Аризона вимагає від поліції перевірити імміграційний статус особи під час рутинного зупинення її машини, арешту та іншого розслідування, чи запідозрена особа перебуває в Аризоні нелегально. Закон також вимагає від зареєстрованих іммігрантів завжди мати з собою документи. В іншому разі такій особі загрожує 30-деннний арешт.

Губернатор Аризони Дженіс Бруер схвально висловилася про рішення Верховного суду розглянути справу, кажучи, що незаконна імміграція становить проблему в її штаті.

Торік штат Аризона прийняв імміграційний закон після років проблем з нелегалами і нарікань, що федеральний уряд не робить достатніх заходів для захисту кордону з Мексикою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG