Спеціальні потреби

Уряд США висуне пропозиції щодо реформи ринку житлових позик


Штаб-квартира «Фредді Мек»
Штаб-квартира «Фредді Мек»

Очікується оприлюднення урядового звіту, що міститиме три пропозиції заміни двох найбільших компаній на ринку житлових позик – «Фенні Мей» та «Фредді Мек».

Дві компанії, які отримують дотації з державного бюджету, опинилися під шквалом критики після колапсу ринку житла у 2008 році. З часу, коли адміністрація попереднього президента Джорджа Буша взяла їх під повний урядовий контроль, на них було виділено з державного бюджету 150 мільярдів доларів.

До пропозицій, підготовлених Міністерством фінансів, входить повна відміна будь-якої участі держави на ринку житлових позик, надання обмеженої підтримки у разі майбутньої кризи чи створення нової урядової програми страхування кредитів на житло.

Експерти кажуть, що будь-який з трьох запропонованих варіантів означатиме зменшення ролі уряду на житловому ринку, що може вести до збільшення кредитної ставки для майбутніх позичальників. Але, кажуть вони, пройдуть роки перш, ніж існуюча система буде замінена новою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG