Спеціальні потреби

У 2044 більшість населення США становитимуть етнічні та расові меншини


Через це кількість прихильників Республіканської партії може лише зменшуватись? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

Через це кількість прихильників Республіканської партії може лише зменшуватись? Відео

В одному з районів поблизу Вашингтона, де колись традиційно підтримували республіканців, голоси меншин змінюють політичний ландшафт.

Америка зазнає величезних демографічних змін. Згідно з даними Національно бюро перепису населення США етнічні і расові меншини станом на 2044 рік становитимуть більшість населення. Оскільки змінюються виборці, то повинна змінюватися і політика. В одному з районів поблизу Вашингтона, де колись традиційно підтримували Республіканську партію, голоси представників меншин змінюють політичний ландшафт.

Карлос Кастро є директором супермаркета «Тодос» у містечку Вудбрідж у штаті Вірджинія. Він каже, що «Тодос» це звичайна крамниця, але з латиноамериканським серцем.

Карлос - засновник і директор компанії, володар низки відзнак і… колишній нелегальний іммігрант.

«Мені довелося прибиратися через кордон. Візу мені ніхто би не дав», - розповідає він.

Карлос утік із Сальвадору у вісімдесятих, коли там вирувала громадянська війна. Зараз він – громадянин США, виборець. Він не підтримує республіканців і точно не голосуватиме за Дональда Трампа, який називав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і ґвалтівниками.

«Латиноамериканська громада, хоча я за кожного говорити не можу, відчуває, що Республіканській партії вона не потрібна. І заяви Трампа зовсім ці відчуття не покращують», - вважає Карлос.

У штаті Вірджинія для республіканців це може становити проблему.

Цей виборчий округ – на межі між переважно міською місцевістю, де підтримують демократів і сільською, де голосують за республіканців.

За останні 15 років кількість мешканців латиноамериканського, африканського та азійського походження перевищила біле населення.

Подібне відбувається по усій країні.

Корі Стюарт – голова ради округу Принца Вільяма. Він також очолює кампанію Дональда Трампа у штаті Вірджинія.

Корі підтримує заходи проти нелегальної імміграції, і тому серед латиноамериканців друзів у нього небагато.

«Я вважаю, що нелегальна імміграція - це величезна проблема. Не лише у Вірджинії, але повсюди в країні. Люди розуміють, що її треба вирішувати. Трамп перший заговорив про це відверто».

Корі живе у старовинному будинку, де колись зупинявся Джордж Вашингтон.

Чи встигає він за змінами довкола?

Дослідник з Університету Мері Вашингтон Стівен Фарнсворт каже, що округ змінюється.

«Змінюються люди, які тут живуть, і вони щораз більше підтримують Демократичну партію».

Проте корі вважає, що виборцям подобається, що Трамп говорить без прикрас. Він наводить слова Трампа, який заявив, що США побудують стіну на кордоні, а Мексика за неї заплатить. Але латиноамериканці та інші сподіваються завадити Трампу прийти до влади.

Карло Кастро каже, що громади меншин набирають сили, але їм потрібен час. Час і багато праці.

Починаючи з вісімдесятого року, кандидати від демократів на президентських виборах незмінно отримують більшість голосів виборців латиноамериканського походження. І з кожними виборами, їх кількість та вплив на результати - зростають.

Дивіться також: Пересторога Україні: Молдові заморозили допомогу до втілення реформ

Пересторога Україні: Молдові заморозили допомогу до втілення реформ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG