Спеціальні потреби

Прийнятий Сенатом план бюджету викличе боротьбу з президентом Обамою


Всю ніч американський Сенат працював над проектом бюджету
Всю ніч американський Сенат працював над проектом бюджету

Сенат Сполучених Штатів прийняв проект бюджету, який передбачає серйозні скорочення федерального бюджету. Згідно з передбаченнями, проект викличе тривалу боротьбу в Конгресі між республіканцями і демократами Барака Обами.

Протягом цілонічної сесії, яка тривала до п’ятниці вранці, сенатори прийняли свою версію плану збалансованого бюджету, який пропонує скорочення на суму 5.1 трильйона доларів протягом наступного десятиріччя. Більшість скорочень стосуватиметься заощаджень у сфері медичної опіки. Проте витрати на оборону будуть збільшені.

Сенатський план бюджету на 2016 рік подібний до проекту, що його схвалила цього тижня Палата представників. Його результатом має бути збалансований бюджет протягом наступних дев’яти років. Тепер представники обох палат Конгресу, в яких більшість мають республіканці, докладатимуть зусиль для усунення відмінностей між обома проектами протягом наступних двох тижнів, коли закінчиться відпустка законодаців.

Як вважається, президент Барак Обама виступить проти пропозцій республіканців. Минулого місяця Обама висунув свій проект бюджету, який передбачає скорочення на суму 4 трильйонів доларів, але він передбачає також збільшення податків і витрати великих сум на покращення американської інфраструктури.

Проте плани республіканців і Обами подібні, якщо йдеться про витрати на оборону.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG