Спеціальні потреби

Суд розгляне справу чоловіка, запідозреного у вбивстві групи молільників


Молодий білий чоловік, запідозрений у вбивстві групи молільників в історично негритянській церкві у штаті Південна Кароліна, прибуде до суду для розгляду справи звільнення на поруки. Тимчасом федеральні органи влади продовжують слідство як злочину мотивованого ймовірного расовою ненавистю.

У четвер 21-річного Дилена Рофа перевезено назад до штату Південна Кароліна під опіку Федерального бюро розслідувань. Він утік до сусіднього штату Північна Кароліна після вчинення в середу імовірного злочину в негритянській методистській епископальній церкві Імануїла в місті Чарлстон. В результаті атаки загинуло дев’ятеро молільників, включно з 87-річною жінкою, і троє отримало поранення.

Поліція каже, що Роф увійшов до церкви, сів у лавку і протягом години слухав науки про Біблію, після чого встав і сказав, що мусить убити чорних людей.

Родич однієї із жертв сказав CNN, що особа, яка вижила, розповіла їй, що Роф сказав групі, усі були неграми: «ви ґвалтуєте наших жінок і перебираєте контроль над світом» та що «хтось мусить зробити щось у цій справі для білої раси».

У Чарлстоні повідомлено, що для вшанування пам’яті жертв у п’ятницю в місті відбудеться молитовне зібрання.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG