Спеціальні потреби

Президент Сі Цзіньпін закликав до співпраці із США в галузі торгівлі


Президенти Дональд Трамп і Сі Цзіньпін (л)
Президенти Дональд Трамп і Сі Цзіньпін (л)

Під час першої зустрічі з президентом Дональдом Трампом керівник Китаю Сі Цзіньпін закликав до співпраці із Сполученмии Штатами. Він також запросив Трампа відвідати КНР.

На дводенній зустрічі у Флориді, за всіма ознаками, буде порушено делікатні питанння безпеки і торгівлі.

За повідомленням агентства Reuters, Трамп заявив, що він хоче порушити тему китайських торговельних практик і чиинити тиск на Сі Цзіньпіна щодо стримання амбіцій Північної Кореї в галузі ядерної і ракетної зброї. Проте, згідно з передбаченнями, малоймовірно, що буде досягнуто угоди у важливих питанннях.

Згідно із заявою, яку поміщено на інтернет-сторінці МЗС Китаю, обидві сторони повинні сприяти «здоровому розвитку взаємної торгівлі та інвестицій».

Президент Трамп також прийняв запрошення цього року відвідати Китай.

Дивіться також: Питання надання Україні летальної зброї і збільшення фінансової допомоги далі розглядаються в США - сенатори

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG