Спеціальні потреби

Обама зустрічається у Білому домі з віце-президентом КНР


Праворуч: Президент США Барак Обама та віце-президент Китаю Сі Цзіньпін
Праворуч: Президент США Барак Обама та віце-президент Китаю Сі Цзіньпін

Китайський віце-президент Сі Цзіньпін перебуває у США з першим офіційним візитом. Зустрічаючи китайського високопосадовця у Білому домі, президент Обама зазначив, що співпраця обох країн буде побудована на основі взаємної поваги та в інтересах світу.

Підчас зустрічі в овальному кабінеті віце-президент США Джо Байден назвав американсько-китайські відносини одними з найважливіших у світі, і закликав поглибити співпрацю, не зважаючи на існуючі відмінності між країнами.

«Ми не завжди будемо мати однакові погляди на певні речі, але у нас є дуже важливі економічні і політичні проблеми, які вимагають наших спільних зусиль», – зазначив Джо Байден.

Візит Сі Цзіньпіна привертає пильну увагу світової спільноти, так як він повинен очолити Комуністичну партію Китаю в цьому році і стати президентом КНР у 2013-му.

Візит китайського високопосадовця також дає президенту Обамі можливість порушити питання щодо дотримання прав людини у Китаї, заворушень у Тибеті і також обговорити проблему американсько-китайського торгового дисбалансу.

Китайський лідер зустрінеться з державним секретарем Гілларі Клінтон та представниками військових кіл США. Згідно з планами, він також матиме розмови з американськими та китайськими бізнесовими лідерами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG