Спеціальні потреби

Конгрес США вшанував видатних американських астронавтів


Американські астронавти, відзначені Золотою медаллю Конгресу
Американські астронавти, відзначені Золотою медаллю Конгресу

Американські законодавці відзначили найвищою цивільною нагородою –Золотою медаллю Конгресу – чотирьох найвідоміших американських астронавтів. Лауреатами стала перша в історії людина, яка ступила на поверхню Місяця – Ніл Армстронг, і другий астронавт, який це зробив це ж саме – Базз Олдрін.

Інші астронавти, яких вшановано Золотою медаллю Конгресу – це пілот командного модула під час польоту космічного корабля Аполло-11 у 1969 році – Майкл Коллінс, і перший американець, який здійснив політ у космічному кораблі на навколоземній орбіті, пізніший сенатор США – Джон Ґленн.

Згадані лауреати – перші американські астронавти, які були нагороджені Золотою медаллю Конгресу.

Промовляючи на церемонії у Капітолії США у Вашингтоні в середу, голова Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору
Чарльз Болден високо оцінив лауреатів за їх відвагу та почуття обов’язку і сказав», що вони «змінили напрямок історії».

Лідер демократичної меншості у Палаті представників Ненсі Пелосі високо оцінила нагородження астронавтів як вклад до лідерства Сполучених Штатів. Вона сказала, що астронавти закріпили провідну роль Сполучених Штатів у науці, технології і відкриттях, додаючи, що цей дух мусить тепер продовжуватись.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG