Спеціальні потреби

Мільйони американських безробітних можуть втратити фінансову допомогу


Наприкінці січня допомогу з безробіття можуть втратити два мільйони людей
Наприкінці січня допомогу з безробіття можуть втратити два мільйони людей

Елен Ендрюс минулого року втратила роботу. Одинока мати, вона підтримує себе та свого однорічного сина за рахунок виплат з безробіття.

«Це означає, що ми можемо мати дах над головою», - каже Ендрюс. «Хоча інколи важко купити їжу та усе необхідне, принаймні в нас є електроенергія та житло. Якийсь мінімум у нас завжди є».

Існує небезпека, що Ендрюс та мільйони інших безробітних не зможуть розраховувати навіть на це. У Конгресі розглядається питання щодо продовження виплати допомоги з безробіття тим, хто отримує її 99 тижнів та більше. Деякі законодавці кажуть, що це коштуватиме щонайменше 12 мільярдів доларів, додаючи до обтяженого боргами бюджету.

Якщо виплати з безробіття продовжено не буде, то, за даними Міністерства праці, з 11 грудня 635 тисяч мешканців США опиняться без жодних засобів до існування, на Католицьке Різдво таких буде вже мільйон шістсот тисяч, на початку року – майже два мільйони і наприкінці січня – понад три мільйони. І страждатимуть від цього не лише безробітні та їхні родини.

«Коли люди отримують виплати з безробіття, вони негайно витрачають їх у своїх громадах. Вони купують їжу, заливають бензин у свої машини, купують ліки, - каже Джуді Конті з Національного проекту законодавства про працю, - Якщо ці гроші зникнуть, то це означає, що до кінця наступного року ще 900 тисяч людей втратять роботу».

І соціальні служби готуються до притоку нужденних. В Айові місцеві центри допомоги запасаються їжею. В Атланті у притулку для бездомних додали 100 ліжок, але усі вони вже зайняті.

Елен Ендрюс каже, що єдине, на що вона сподівається, так це – Різдвяне диво:

«Що матиму нову роботу, що моєї зарплати було достатньо, аби зняти з мене цей тягар і припинити хвилюватися».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG