Спеціальні потреби

Екс-президент Чилі Мішель Бачелет – керівник організації «Жінки ООН»


Колишній президент Чилі Мішель Бачелет очолила нову установу Об’єднаних Націй, під назвою, «Жінки ООН», що буде відстоювати поліпшення і розширення можливостей для жінок у світі та захищатиме їхні права.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, повідомляючи про це призначення, похвалив її лідерські здібності:

«Пані Бачелет вносить у цю критично важливу посаду частку історії динамічного глобального лідерства, високо оцінені політичні навики і небуденну спроможність знаходження консенсусу і зосередження уваги на важливому поміж відомствами всередині ООН й багатьма партнерами в обох – державному та приватному секторах.

Мішель Бачелет має 59 років, за освітою вона лікар і була першою жінкою-президентом у Чилі від 2006 і до початку цього року. В часи військового перевороту у 1973 році й приходу до влади генерала Августо Піночета її було заарештовано, ув’язнено і побито. Бачелет провела 5 років на вигнанні, а повернувшись до Чилі здобула важливі пости у Соціалістичній партії.

Генеральна Асамблея ООН схвалила створення організації «Жінки ООН» ще торік.

В неї увійдуть: Фонд ООН для розвитку жінок (ЮНІФЕМ), Відділ сприяння поступові жінок, Міжнародний навчальний і науково-дослідний інститут із поліпшення становища жінок, Канцелярія спеціального радника з гендерних питань. Стартовий бюджет нової організації становитиме 500 мільйонів доларів.

Пан Гі Мун визнає, що створення організації «Жінки ООН» було одним із його пріоритетних завдань після того як він зайняв посаду генерального секретаря ООН:

«Майже 4 роки тому, очоливши цю організацію, я постановив собі злити в єдине чотири окремі установи з гендерних питань в єдину впливову, динамічну і ефективну організацію. «Жінки ООН» відстоюватимуть інтереси жінок і дівчат по всій Землі».

Генеральний секретар сказав, що Мішель Бачелет була обрана з поміж 26 гідних цієї посади кандидатів.

Організація «Жінки ООН» розпочне свою діяльність у січні наступного року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG