Спеціальні потреби

У Раді Безпеки немає згоди щодо членства палестинців в ООН


Палестинський президент Махмуд Аббас передає генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну листа з проханням визнати палестинську державність під час засідання Генеральної Асамблеї в Нью-Йорку
Палестинський президент Махмуд Аббас передає генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну листа з проханням визнати палестинську державність під час засідання Генеральної Асамблеї в Нью-Йорку

Дипломати в Організації Об’єднаних Націй не змогли досягти згоди щодо палестинської заяви про членство в ООН.

Комітет Ради Безпеки ООН, який займається питанням прийняття нових країн, мав коротку зустріч у п’ятницю вранці для схвалення доповіді, в якій сказано, що справа палестинців опинилася в тупику. Проект доповіді отримали ЗМІ на початку цього тижня.

Комітет розпочав розглядати палестинське прохання у вересні, коли палестинський президент Махмуд Аббас розпочав заходи в справі визнання Організацією Об’єднаних Націй палестинської державності.

Проте палестинці, за всіма ознаками, не заручилися підтримкою де’яти із 15 необхідних членів Ради Безпеки. Також Сполучені Штати погрозили накласти вето на цей план, коли його розглядатимуть у РБ.

Сполучені Штати та інші впливові країни світу закликають палестинців та Ізраїль повернутися до прямих переговорів, які рік тому зайшли в глухий кут. Палестинці кажуть, що переговори не можуть продовжуватись, якщо Ізраїль не припинить будівництва поселень на території, яку вони вважають частиною своєї майбутньої держави.

Тимчасом ЮНЕСКО повідомило, що було змушене припнити нові програми після того, як Сполучені Штати відрізали фінансування, щоб запротестувати проти палестинського членства в цій установі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG