Спеціальні потреби

Завершується конференція ООН щодо СНІДу


Завершується конференція ООН щодо СНІДу
Завершується конференція ООН щодо СНІДу

В Нью-Йорку добігає кінця конференція високого рівня присвячена подоланню СНІД.

Очікується, що країни-члени ООН підпишуть спільну декларацію про посилення зусиль із викорінення ВІЛ/СНІДу під час закриття конференції у п’ятницю.

Серед забов’язань, які передбачає документ – до 2015 року надати 15 мільйонам хворих на ВІЛ доступ до анти-ретровірусних препаратів. Це означає збільшення майже вдвічі кількості людей, які отримують ці життєво важливі ліки.

У четвер в ході конференції світові лідери запустили нову ініціативу, що покликана суттєво зменшити кількість новонароджених дітей із ВІЛом до 2015 року.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що розвинені країни успішно подолали проблему передачі ВІЛ від матері до дитини, надаючи вагітним жінкам необхідне лікування. Генеральний секретар ООН додав, що і в країнах, які розвиваються, можна зупинити передачу ВІЛу від матерів до дітей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG