Спеціальні потреби

Українська піаністка Надія Шпаченко отримала «Греммі»


Надія Шпаченко отримує нагороду "Греммі"
Надія Шпаченко отримує нагороду "Греммі"

У Лос-Анджелесі пройшла 62-га щорічна церемонія вручення музичних премій «Греммі». Українська піаністка Надія Шпаченко з альбомом The Poetry of Place перемогла у категорії «найкраща класична збірка».

Надія Шпаченко викладає музику в Політехнічному університеті Помона у Каліфорнії. Піаністка народилась в Харкові, музикою почала займатися у віці п’яти років. У 1991 році родина переїхала до Ізраїлю, а відтак у 1994-му до Сполучених Штатів. Надія отримала диплом бакалавра у престижному Кембріджському університеті, а відтак ступінь доктора музичних мистецтв при Університеті Північної Каліфорнії.

У Сполучених Штатах Надія відома як виконавиця сучасної класичної музики. Серед її улюблених композиторів – американці Елліотт Картер та Джордж Крамб, а також українець Юрій Іщенко та грецький композитор Іанніс Зенакіс. Свої концерти Надія грає за роялем, але часто використовує іграшкове піаніно, перкусію, клавесин та синтезатор.

Дивіться також: ​У Нью-Йорку відкрилася незвична арт-інсталяція: її творці – молодий художник та комп’ютерні алгоритми. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG