Спеціальні потреби

У Вашингтоні проходять ‘Українські дні – 2010’




Українська національна інформаційна служба, яка є зв’язковим бюро Українського конгресового комітету Америки (УККА), цими днями проводить у Вашингтоні ряд заходів під назвою «Українські дні – 2010». Представники бюро зустрічаються з конгресменами та сенаторами США і намагаються переконати їх більше уваги приділяти українським питанням і темі двосторонньої співпраці між Україною та Сполученими Штатами.

Представники української діаспори з різних американських штатів зібралися в середу вранці у Вашингтоні, щоб спланувати, яким чином найкраще донести свої ідеї до американських законодавців.

Голова Української національної інформаційної служби Михайло Савків покликав на допомогу досвідчених у вашингтонській політиці людей, щоб ті поділилися таємницями впливу на Конгрес.

Юрист і віце-президент УККА у Бостоні Павло Рабченюк приїхав до Вашингтона, щоб поговорити зі своїм конгресменом. Він каже:

«Український конгресовий комітет і Українська національна інформаційна служба є групами захисту і просування інтересів України. Сьогодні і завтра ми зустрічатимемося з представниками Палати представників і сенаторами США. Наша мета – переконати їх збільшити підтримку з боку Сполучених Штатів Україні. Ми шукаємо нові точки для співпраці у бізнесі, енергетиці, а також хочемо, щоб Конгрес США офіційно визнав факт українського Голодомору, і щоб американці знали більше про цю трагедію».

Активісти української громади переконані, що їх голос матиме вплив на американських законодавців. Пан Рабченюк продовжує:

«Кожен з нас зустрічатиметься з сенаторами та конгресменами від наших штатів. Всі ми також є їхніми виборцями. Під час зустрічей ми наголошуємо, що ми є частиною організованої, впливової сили, яка має потужний вплив на місцеві вибори. І те, що ми діємо спільно, дає нам сильніший голос, і Конгрес не може ігнорувати наші прохання щодо України».

Павло Рабченюк не приховує, що багато представників діаспори розчаровані результатом президентських виборів в Україні, але при цьому вони сподіваються, що новий президент не зрадить інтересів України:

«Але надія залишається. Ми дамо Януковичу шанс і спробуємо підтримати і підбадьорити його у його роботі на благо України і українського народу».

  • 16x9 Image

    Руслан Петричка

    Руслан Петричка – керівник Української служби Голосу Америки. В журналістиці - з 1998 року. Працював репортером, телевізійним ведучим, продюсером. На Голосі Америки спеціалізуюся на питаннях внутрішньої політики США та українсько-американських відносинах.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG