Спеціальні потреби

США запровадили нові санкції проти Росії


Сполучені Штати оголосили новий пакет санкцій проти Росії.

У п'ятницю було оголошено, що економічні обмеження будуть спрямовані проти нафтової та оборонної промисловостей, а також на подальше обмеження доступу російських банків до боргових зобов'язань США.

Санкції вводяться через втручання Кремля у справи України.

Санкції, які вперше торкнулися «Сбербанку Росії», були узгоджені за часом з економічними обмеженнями ЄС, серед яких ліміт фінансування деяких російських держкомпаній і заморожування активів російських політиків.

Новий раунд санкцій обмежить фінансову активність шести російських банків, у тому числі «Сбербанку», який сьогодні є найбільшим банком Росії по ліквідності.

США також запровадили заборону на експорт товарів, сервісу і технологій для глибоководних і прибережних проектів для п’яти російських фірм.

12 вересня нові санкції проти Росії запровадив і Євросоюз.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Заходу заважають встановленню миру на сході України і що Москва запровадить санкції у відповідь.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG