Спеціальні потреби

Уряд України не забезпечив мінімальні стандарти боротьби з торгівлею людьми – доповідь Держдепу


США радять Україні «енергійно» переслідувати у судовому порядку та засуджувати чиновників, причетних до торгівлі людьми. Про це йдеться у доповіді Державного департаменту США щодо торгівлі людьми (Trafficking in Persons Report), яку у вівторок було представлено у Вашингтоні.

«Уряд України не повністю відповідає мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми; втім досяг значного прогресу на цього шляху», - про це йдеться у присвяченому Україні розділі доповіді Державного департаменту США щодо торгівлі людьми.

Доповідь рекомендує Україні енергійно розслідувати, переслідувати у судовому порядку та засуджувати чиновників, причетних до торгівлі людьми. Документ також зазначає, що уряд має пересвідчуватись, що засуджені справді відбувають термін ув’язнення у тюрмі.

За даними Держдепу, у 2011-му році уряд України не вдався до заходів для вирішення проблеми попиту на сексуальні послуги, який є головним фактором у торгівлі людьми. Доповідь підкреслює, що уряд України не надає фінансової підтримки недержавним організаціям, які опікуються жертвами торгівлі людьми.

Водночас у доповіді висловлюється задоволення тим, що в Україні ухвалено закони, які сприятимуть наданню допомоги жертвам торгівлі людьми.
У 2011-му році українські суди стали більше та на довші терміни засуджувати торгівців людьми

«Фінансовані урядом притулки повідомили про надання допомоги 15 жертвам торгівлі людьми протягом 2011-го року», - йдеться у доповіді.

За даними дослідників, жертви торгівлі людьми з України потрапляють до Росії,
Польщі, Іраку, Португалії, Арабських еміратів, Чехії, Туреччини, Німеччини, Азербайджану, Ізраїлю, Литви, Лівану, Кіпру, Греції, Італії, Македонії, Іспанії, Сирії, США, Албанії, Бахрейну, Боснії та Герцеговини, Китаю, Єгипту, Угорщини, Індії, Казахстану, Косова, Молдови, Чорногорії, Сербії, Словенії, Південної Африки, Сирії, Туркменістану та Нідерландів.
Україна все частіше стає країною призначення для жертв торгівлі людьми
Доповідь держдепу США
«Чоловіків, жінок та дітей з Узбекистану, Пакистану, Камеруну, Молдови, Німеччини, Албанії та Чехії в Україні примушували працювати, або надавати сексуальні послуги», - йдеться у доповіді.

Переважно, працю жертв торгівлі людьми експлуатують на будівництві, у сільському господарстві та на виробництві, деревозаготовельній галузі, хатніх роботах, догляді за дітьми. Окрім того жертв торгівлі людьми в Україні примушують жебракувати, або займатись вуличною торгівлею.

«Часто торгівці людьми входять до міжнародних злочинних мереж, більшість яких очолюють українці, які мають партнерів за кордоном, зокрема у Німеччині, Росії та Польщі», - говориться у доповіді Джерждепу.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG