Спеціальні потреби

Питання України, Гази, двосторонньої торгівлі - на порядку денному візиту Блінкена в Європу 


Держсекретар Ентоні Блінкен махає рукою, сідаючи на борт літака для вильоту, 3 березня 2022 року на авіабазі Ендрюс, штат Меріленд. Блінкен розпочне свою поїздку цього тижня в Парижі, де зустрінеться з президентом Еммануелем Макроном.
Держсекретар Ентоні Блінкен махає рукою, сідаючи на борт літака для вильоту, 3 березня 2022 року на авіабазі Ендрюс, штат Меріленд. Блінкен розпочне свою поїздку цього тижня в Парижі, де зустрінеться з президентом Еммануелем Макроном.

Цього тижня держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Францію та Бельгію для переговорів з широкого кола питань, включаючи обговорення ситуації в Україні, Газі та Гаїті, а також для проведення торговельних переговорів з Європейським Союзом та Вірменією.

Блінкен розпочинає своє турне в Парижі, де, як повідомили в Держдепартаменті, він зустрінеться з президентом Еммануелем Макроном і говоритиме про підтримку України, запобігання розширенню війни Ізраїлю та ХАМАС у Газі та забезпечення стабільності на Гаїті.

Сполучені Штати та Франція - серед найбільших прихильників України протягом двох років після того, як Росія почала вторгнення.

Блінкен також має намір висловити підтримку США Організації ООН з питань освіти, науки та культури під час переговорів із генеральним директором ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Головний дипломат США вирушить до Брюсселя на зустріч міністрів закордонних справ НАТО. У Брюсселі Блінкен також має зустрітися з українським колегою Дмитром Кулебою та генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Тристороння зустріч між Сполученими Штатами, Європейським Союзом і Вірменією запланована на п'ятницю. Держдепартамент заявив, що основними питаннями сесії буде "підтримка з боку США та ЄС для економічної стійкості Вірменії, яка диверсифікує своє торговельне партнерство та працює над розв'язанням гуманітарних потреб".

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян очолять делегації.

На завершення візиту Блінкена до Бельгії, він проведе окремі переговори з ЄС з питань торгівлі та поширення технологій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG