Спеціальні потреби

Пропозиції ООН до Путіна щодо зернової угоди можуть спрацювати за умов міжнародного тиску - Подоляк 


Фото для ілюстрації
Фото для ілюстрації

Україна закликає до спільного міжнародного тиску на Росію, щоб забезпечити експорт зерна з чорноморських портів. Так у Києві відреагували на лист генсека ООН Антоніу Гуттеріша до президента РФ Путіна з пропозиціями щодо “шляху вперед, спрямованого на вдосконалення, продовження та розширення» чорноморської угоди.

"Абсолютно виправдана ініціатива Гутерріша може мати успіх лише за умови колективного тиску міжнародної спільноти на Росію", - сказав в інтерв’ю виданню Reuters радник Офісу президента України Михайло Подоляк.

Напередодні Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував президенту Росії “шлях вперед, спрямований на вдосконалення, продовження та розширення» угоди, що дозволить безпечно експортувати українське зерно через Чорне море. Про це в понеділок, 24 квітня, повідомив речник ООН.

Лист із пропозицією до Путіна Гутерріш передав міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову під час їхньої зустрічі. Лавров головував на засіданні Радбезу ООН 24 квітня.

У вівторок 25 квітня, Міністерство оборони Росії звинуватило Україну в атаках на Чорноморський флот, мовляв, подібні атаки ставлять під загрозу продовження зернової угоди. За даними Міноборони РФ, українські дрони завдають ударів з Одеського порту, де реалізується Чорноморська зернова ініціатива.

Радник Офісу президента України Подоляк відкинув звинувачення росіян, повідомляє Reuters.

Як повідомляв Голос Америки, напередодні у штаб-квартирі ООН відбулося засідання Ради Безпеки під головуванням міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, проти якого низка країн ввела персональні санкції.

Форум

XS
SM
MD
LG