Спеціальні потреби

Держдеп оцінив інвестклімат в Україні: попри потенціал, закордонні інвестиції лишаються низькими


На фото: президент України Володимир Зеленський
На фото: президент України Володимир Зеленський

Державний департамент США оприлюднив аналіз інвестиційного клімату в понад 170 країнах світу, які є або потенційно можуть стати ринками для компаній зі Сполучених Штатів Америки.

У частині доповіді присвяченій Україні відзначається, що попри потенціал, який має Україна, закордонні інвестиції лишаються низькими. Україна загалом характеризується, як країна, яка "пропонує значний споживчий ринок, високо освічену робочу силу, яка доступна за конкурентними цінами, та багаті природні ресурси".

Україна зазнала відтоку інвестицій у 2020-му році, що, за словами закордонних інвесторів, було спричинено, окрім пандемії, корупцією, зокрема у судовій сфері

"Україна є сільськогосподарською потугою та другим за обсягами світовим експортером зерна. Україна тривалий час має підготовлену робочу силу у сфері послуг у сфері інформаційних технологій та досліджень та розробки програмного забезпечення".

Відзначається, що Україна зазнала відтоку інвестицій у 2020-му році, що, за словами закордонних інвесторів, було спричинено, окрім пандемії, корупцією, зокрема у судовій сфері.

Доповідь вказує, що попри зусилля уряду Зеленського спрямовані на захист здобутки останніх років та втілити обіцянки його адміністрації у сфері реформ, ці зусилля зустрілись зі спротивом, а деякі ключові реформи було нівельовано.

Окремо звертається увага на рішення Конституційного суду України, які стосуються анти-корупційних інститутів в Україні.

"Ці рішення нівелювали ключові пункти попередніх програм МВФ, ставши на заваді отриманню пільгових кредитів з боку МВФ, Світового банку та ЄС", - відзначає доповідь.

Дивіться також: Чому Твіттер тимчасово заблокував обліковий запис конгресвумен Мержорі Тейлор Грін?

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG