Спеціальні потреби

Байден провів розмову щодо України з Макроном, Шольцом, Джонсоном


На фото: Президент США Джо Байден
На фото: Президент США Джо Байден

У понеділок відбулась розмова президента США Джо Байдена з президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини Шольцом, прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Про це повідомляє Білий дім.

"Лідери підтвердили їх відданість подальшому збільшенню втрат Росії за її неспровоковане та невиправдане вторгнення в Україну. Вони також підкреслили їх відданість подальшій безпековій, економічній, та гуманітарній підтримці України. На додатком, вони обговорили, їх відповідні нещодавні контакти з президентами України та Росії", - відзначає сайт Білого дому.

Раніше президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Борисом Джонсоном. Як повідомляв Зеленський, лідери "обговорили подальше посилення санкцій проти Росії та узгодили наступні спільні кроки".

Зеленський також повідомляв про постійний діалог з президентом США Джо Байденом.

З президентом Росії Путіним регулярно спілкується президент Франції Макрон. Як повідомляв "Голос Америки", 6 березня відбулася вже дванадцята розмова Макрона з Путіним з початку 2022 року.

Днями мав місце візит до Москви президента Ізраїлю Нафталі Беннета. Як заявили у Кремлі, у розмові між Путіним та лідером Ізраїлю обговорювалась "ситуація довколо України". За повідомлення ЗМІ, влада Ізраїлю проінформувала президента США Джо Байдена про переговори Беннета з Путіним.

За повідомленнями Reuters, речник Кремля Пєсков у понеділок заявив, що Росія може припинити "військову операцію" у будь-який момент у разі виконання Києвом її вимог. Серед названих ним вимог - припинення українськими військовими бойових дій, зміни до конституції України з фіксакцією нейтралітету, визнання Криму російським, та визнання т.з. "республік" підтримуваних Кремлем.

Як раніше повідомлялось, Україна вимагає у Росії повного виведення військ, включно із Кримом та Донбасом.

У статті використано матеріали "Интерфакс", Reuters.

XS
SM
MD
LG