Спеціальні потреби

Британія починає «останній» жорсткий карантин у боротьбі з коронавірусом


Борис Джонсон оголосив нові карантинні обмеження під час телезвернення у понеділок 4 січня 2021 р.
Борис Джонсон оголосив нові карантинні обмеження під час телезвернення у понеділок 4 січня 2021 р.

Велика Британія у вівторок 5 січня розпочала новий жорсткий карантин, який за словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона став необхідним в умовах вибухового збільшення заражень коронавірусом.

Стрімке зростання кількості хворих і померлих пов’язують з поширенням нового різновиду вірусу.

Наступні тижні будуть найважчі, але я справді вірю, що ми розпочинаємо останній етап боротьби...
Борис Джонсон

Більшість закладів і крамниць залишатимуться зачиненими, окрім тих, які продають товари життєвої необхідності, зокрема їжу та ліки.

Британців закликають без потреби не виходити з помешкань, по можливості працювати з дому, і майже всі школярі та учні після зимових канікул залишатимуться вдома й навчатимуться дистанційно.

Оголошені Джонсоном у понеділок заходи стосуються насамперед Англії, найбільшій частині Великої Британії, але подібні обмеження також запроваджують органи самоврядування в Шотландії, Уельсі та в Північній Ірландії.

Прем’єр-міністр Джонсон висловив сподівання, що карантин можна буде поступово скасовувати всередині лютого, але застеріг, що найближчі тижні будуть можливо найважчими за майже річний період пандемії.

Він наголосив, що тепер є надія на подолання COVID-19 з допомогою вакцин.

Лише в Англії зараз у лікарнях з коронавірусом опинилися приблизно 27 000 людей, що на 40% більше показника під час минулого піку пандемії у квітні.

«Наступні тижні будуть найважчі, але я справді вірю, що ми розпочинаємо останній етап боротьби, бо з кожним щепленням ми додаємо переваги британцям у протистоянні з COVID», - сказав Джонсон під час телезвернення у понеділок.

4 січня у Британії розпочали використання другої вакцини від коронавірусу, яку розробили Оксфордський університет і фармацевтична компанія AstraZeneca, на додаток до раніше ліцензованої вакцини Pfizer/BioNTech.

Понад мільйон британців вже отримали першу дозу і уряд у Лондоні сподівається до середини лютого зробити щеплення усім громадянам віком понад 70 років і лікарям та працівникам служб догляду, а також тим для кого коронавірус становить підвищену загрозу.

Дивіться також: Присягу склали новообрані законодавці: що відбувається у Конгресі США? Відео

Присягу склали новообрані законодавці: що відбувається у Конгресі США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG