Спеціальні потреби

Уперше США наклали санкції на лідера КНДР за порушення прав люднини


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Перший раз в історії Сполучені Штати включили лідера Північної Кореї Кім Чен Ина до списку осіб, проти яких будуть застосовані санкцій з приводу порушення ними прав людини.

Кім Чен Ин є серед близько двох десятків установ та індивідуальних осіб у чорному списку Вашингтона за їх роль у серйозних порушеннях прав людини, за переслідування утікачів і цензуру в КНДР.

Виконуючий обов’язки заступника міністра фінансів Адам Шубін заявив: «За правління Кім Чен Ина Північна Корея продовжує нестерпне і жорстоке ставлення до мільйонів своїх громадян, включно з позасудовими убивствами, примусовою працею і тортурами.

Щойно оголошені санкції проти лідера КНДР не матимуть нагайного впливу, але нові заходи збільшать тиск на репресивну державу і продовжуватимуть ізолювати її керівництво.

Південна Корея у четвер висловила солідарність з рішенням Вашингтона включити до чорного списку корейського лідера разом з 22 іншими установами та індивідуальними особами.

А голова постійного представництва Сполучених Штатів при ООН Саманта Пауер заявила: «Ці зусилля надсилають ясний месидж – не лише високопоставленим лідерам, але також директорам в’язниць і вартовим, цензорам, таємній поліції, слідчим, що проводять допити, і прокурорам утікачів – світ збирає докази ваших зловживань, і вони не будуть забуті».

Дивіться також: Ось чому заможній Голландії некомфортно в ЄС

Ось чому заможній Голландії некомфортно в ЄС. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG