Спеціальні потреби

У 7 річницю смерті Бориса Нємцова США висловили повагу до росіян, що виступають проти війни в Україні


Протест у пам'ять про Бориса Нємцова у Москві 2019 року 
Протест у пам'ять про Бориса Нємцова у Москві 2019 року 

Державний департамент США у 7-му річницю вбивства Бориса Нємцова висловив повагу до росіян, які виступають проти війни в Україні. Відповідну заяву відомство оприлюднило на своєму веб-сайті у неділю, 27 лютого.

“Ми вбачаємо дух Бориса Нємцова в мужніх громадян Росії, які публічно засудили нинішнє вторгнення Кремля в Україну, включаючи петиції, підписані сотнями журналістів і керівників муніципалітетів, які засуджують вторгнення, а також тисячі мирних антивоєнних протестувальників, затриманих російською владою в останні дні. Оскільки Кремль намагається поширювати дезінформацію та придушувати інакомислення, ми глибоко поважаємо тих у Росії, хто наслідує приклад Бориса Нємцова і сміливо виступає за те, що правильно”, - заявив Державний департамент США.

Російського опозиціонера Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту у Москві.

Серез останніх проектів, над якими працював Нємцов, була робота над доповіддю, що викриває військове втручання Росії в Україну. Після смерті опозиціонера президент Володимир Путін спростував цю інформацію.

Після того, як 24 лютого російські війська атакували Україну, у різних містах Росії відбулися протести проти воєнних дій. За даними російських правозахисників, за останні три дні силовики по всій Росії затримали понад три тисячі людей, що брали участь у протестах. Кремль офіційно не визнає вторгнення в Україну.

Стоп російській агресії в Україні. Акція протесту у Нью-Йорку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG