Спеціальні потреби

Американські юристи сваряться через справу Тимошенко


Генеральна прокуратура повідомила про завершення слідства у кримінальній справі, яку порушили проти колишнього керівника українського уряду Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час укладання газових угод.

Принаймні у двох пунктах обвинувачення, які Генеральна прокуратура України висунула Юлії Тимошенко, абсолютно відсутні підстави стверджувати, що Тимошенко порушила закон. Про це на прес-конференції у Вашингтоні заявили представники Юридичної компанії «Covington&Burling» та міжнародної аудиторської компанії BDО.

Цих американських юристів найняла на свій захист Юлія Тимошенко, щоб вони проаналізували висновки інших американських юристів – компанії «Тrout Cacheris», яка проводила аудит діяльності уряду Тимошенко на замовлення теперішнього уряду України.

Представники компанії «Covington&Burling» назвали висновки аудиту, принаймні у двох частинах, безпідставними.

Партнер компанії «Covington&Burling» Брюс Берд зазначив:

«Поки не буде подано додаткових доказових матеріалів, звинувачення Тимошенко щодо нецільового використання грошей Кіотського контракту і у справі закупівлі автомобілів «Опель» не варті паперу, на якому вони надруковані».

Юристи компанії «Covington&Burling» вважають, що уряд Тимошенко купив тисячу автомобілів «Опель» для установ сільської медицини за ринковою ціною, а гроші з Кіотських контрактів нікуди з рахунків казначейства витрачені не були.

«У кінці звітних періодів баланс на рахунках залишався незмінним. Тому будь-які звинувачення, що прем’єр-міністр Тимошенко використала ці гроші не за призначення – є неправдивими», – зазначив представник аудиторської компанії BDО Лі Дюві.

На прес-конференції юристи поскаржилися, що український уряд проігнорував їхній запит про надання інформації часів урядування Юлії Тимошенко. Також відмовилася їм надавати інформацію і компанія, що проводила аудит.

  • 16x9 Image

    Руслан Петричка

    Руслан Петричка – керівник Української служби Голосу Америки. В журналістиці - з 1998 року. Працював репортером, телевізійним ведучим, продюсером. На Голосі Америки спеціалізуюся на питаннях внутрішньої політики США та українсько-американських відносинах.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG