Спеціальні потреби

Туреччина посилює операцію проти курдської міліції в північному районі Сирії


Бійці Курдських загонів народної самооборони
Бійці Курдських загонів народної самооборони

Турецькі війська в понеділок обстріляли північний район Сирії, продовжуючи кампанію проти курдського воєнізованого угруповання YPG в районі Афрін. Офіційні особи кажуть, що операція швидко закінчиться.

Курдські загони народної самооборони в Сирії також повідомили про сутички з турецькими силами в північно-західному районі Афрін.

Заступник прем’єр-міністра Туреччини Мехмет Шимшек заявив у додаток до короткого брифінгу, що військова наступальна операція служить зменшенню загрози тероризму для Туреччини.

Анкара звинувачує Курдські загони народної самооборони YPG, які контролюють Афрін, що вони пов’язані з повстанцями на території Туреччини. Однак ця міліція є партнером Сполучених Штатів у війні проти «Ісламської держави».

Прем’єр-мінінстр Туреччини Біналі Їлдирим каже, що, що метою операції є встановтити зони безпеки шириною в 30 кілометрів в районі Афрін, щоб захистити турецькі міста від атак.

Їлдирим заявив, що ракетна атака в суботу на турецьке прикордонне місто Кіліс підкреслює потребу зони безпеки. Під час атаки були пошкоджені два житлові будинки, святиня і одна особа була легко поранена.

Дивіться також: Жіночі протести пройшли у США та інших країнах

Жіночі протести пройшли у США та інших країнах. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG