Спеціальні потреби

У сутичках із курдськими бойовиками загинуло 13 турецьких солдатів


Курдські бойовики вчинили напад у південно-східній провінції Діярбакир.
Курдські бойовики вчинили напад у південно-східній провінції Діярбакир.

За повідомленнями турецьких офіційних осіб, курдські бойовики вбили щонайменше 13 солдатів, ще семеро зазнали поранень під час збройних сутичок у південно-східній провінції Діярбакир. Влада провінції зазначає, що цей напад на турецькі війська був найбільшим за кількістю жертв за останній рік.

Робітнича партія Курдистану веде боротьбу за етнічну батьківщину на південному сході Туреччини з 1984-го року. За цей час внаслідок бойових дій між турецькими військами і повстанцями загинуло майже 40 тисяч осіб.

Турецький прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган пропонує внести поправки у конституцію, яка була написана у 1982-му році, коли Туреччина перебувала під військовим правлінням. Прем'єр зазначає, що оновлена конституція гарантуватиме більше прав національним меншинам, зокрема курдам. Однак курдські лідери вимагають надати їм автономію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG