Спеціальні потреби

У Туреччині – протести проти арештів журналістів


Написа на плакаті : Туреччино, звільни журналістів.
Написа на плакаті : Туреччино, звільни журналістів.

Кілька тисяч людей у Стамбулі та кількасот – в Анкарі пройшли у п'ятницю маршем із чорними пов'язками на роті, які символізують обмеження свободи ЗМІ, що посилилося за прем'єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана.

Європейська комісія та Організація з безпеки та співробітництва в Європі виступили з критикою ув'язнення турецьких журналістів.

Представники влади Туреччини заявили, що вони затримали журналістів як частину розслідування проти «Ергенекона», націоналістичної організації, яка, на думку уряду, планує захопити владу в країні.

Організація «Репортери без кордонів» висловила занепокоєння з приводу дій влади проти журналістів, які повідомляють неприємні для влади факти. Напередодні речник Державного департаменту США Філіп Кроулі також висловив занепокоєння тенденціями, які відбуваються в Туреччині. Він заявив, що США уважно слідкують за розвитком подій у цій справі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG