Спеціальні потреби

Турецькі жінки виступили за захист своїх прав


Турецькі жінки борються за свої права
Турецькі жінки борються за свої права

Сотні турецьких жінок пройшли походом вулицями найбільшого міста країни Стамбула, щоб висловити протест проти насильства і ворожнечі, з якими вони зустрічаються з боку чоловіків, що вимагають від жінок, щоб вони одягалися більш консервативно.

Похід під гаслом «Мій одяг – не ваша справа», розпочався в районі Кадікой в азійській частині міста. Жінки вигукували гасла і несли на вішалках шорти з бавовняної тканини як приклад одягу, який деякі чоловіки вважають неприйнятним.

«Ми не будемо слухатись, мовчати чи боятися». Ми переможемо шляхом опору, вигукував натовп, тримаючи транспаранти і прапори ЛГБТ у кольорах веселки.

Довгий час Стамбул вважався відносно ліберальним містом для жінок і геїв.

Однак критики кажуть, що президент Реджеп Таїп Ердоган і його виросла з ісламізму правляча партія не зацікавлені у поширенні прав для меншин, геїв і жінок та не терплять інакодумства.

Демонстранти кажуть, що збільшується кількість словесних і фізичних атак проти жінок з приводу їх одягу.

Молода жінка Асена Меліса Саглам розповіла, як під час одного з інцидентів у червні її атакував чоловік в автобусі з приводу того, що вона була у шортах під час священного місяця Рамадан. На відеозаписі інциденту видно, як нападник завдавав їй ударів, тоді як шофер бездіяльно дивився.

«Тобі не соромно бути так одягнутою під час Рамадану?» – киричав нападник.

Під час іншого інциденту Кайнан Каймакчі турбували на вулиці в Стамбулі, коли чоловік звинуватив її у тому, що вона провокативно одягається, кажучи, що вона повинна бути обережною, тому що привертає до себе увагу.

Ще інша жінка Айсегуль Терзі заявила, що її назвали сатаною за це, що була одягнута у шорти. Чоловік сказав їй, що жінки у шортах «повинні вмерти».

До походу приєдналися представники громади геїв і трансгендерних осіб, після того, як у червні органи влади заборонили провести прайд-парад.

Дивіться також: Згідно з новими дослідженнями, кава може продовжити ваше життя

Згідно з новими дослідженнями, кава може продовжити ваше життя. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG