Спеціальні потреби

«Ісламську державу» підозрюють у відповідальності за атаки в Анкарі


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив у понеділок, що слідчі, які намагаються встановити, хто відповідальний за атаки в суботу в Анкарі, зосереджують увагу на угрупованні «Ісламська держава». В результаті атак загинуло 97 людей.

Давутоглу заявив, що органи влади близькі встановлення особи одного з нападників та що докази вказують на «конкретне угруповання».

Вибухи, скеровані проти учасників мирного мітингу, також поранили 160 людей. Це була найбільша цього роду атака в історії Туреччини.

Згідно з Давутоглу, вибухи мали на меті вплинути на результати парламентських виборів, які заплановані на перше листопада, але що вони відбудуться згідно з планом.

Раніше прем’єр-міністр закликав країну об’єднатися проти тероризму, але не вказуючи на те, хто відповідальний за трагедію. Суперницькі угруповання в Туреччині звинуватили один одного у відповідальності.

Законодавці з правлячої партії твердили, що вибухи були зусиллями курдських сепаратистів з метою компромітації уряду, тоді як інші звинуватили прокурдську партію в атаці на своїх прихильників на мітингу, щоб здобути більшу підтримку перед виборами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG