Спеціальні потреби

Курдські повстанці провели атаки в південно-східному районі Туреччини


Поліцейські на місці вибуху в місті Мідьят після бомбової атаки
Поліцейські на місці вибуху в місті Мідьят після бомбової атаки

Екстремісти Робітничої партії Курдистану взяли на себе відповідпальність за криваву атаку в середу на поліцейське відділення в південно-східній провінції Мардін, у результаті якої загинуло шестеро людей.

«Велику самогубну атаку на поліцейську штаб-квартиру фашистських урядових сил у місті Мідьят у провінції Мардін здійснив наш товариш», заявила організація на своїй інтернет-сторінці.

У результаті атаки в переважно курдському місті Мідьят поранення отримало понад 30 людей.

Робітнича партія Курдистану атакує турецьку поліцію і збройні сили в боротьбі за автономію в південно-східному районі Туреччини з часу провалу угоди про припинення вогню приблизно рік тому.

В окремій заяві організація «Соколи свободи Курдистану», які відокремилися від Робітничої партії, взяла на себе відповідальність за самогубну атаку в Стамбулі у вівторок, в результаті чого загинуло 11 людей. Тоді неподалік поліцейського автобуса в центральній частині міста під час ранкової години пік вибухнув замінований автомобіль.

В поміщеній на інтернет-сторінці заяві сказано, що бомбова атака мала продемонструвати, що Туреччина вже не є безпечною для туристів.

У боротьбі з курдськими повстанцями в Туреччині і північному регіоні Іраку загинуло приблизно 500 службовців безпеки і до 4900 екстремістів Робітничої партії Курдистану.

Дивіться також: Ось чому у США досі шукають вірний підхід до України, Росії

Ось чому у США досі шукають вірний підхід до України, Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG