Спеціальні потреби

У Туреччині заарештовано щонайменше 35 осіб, серед яких – працівники ЗМІ


У Туреччині заарештовано щонайменше 35 осіб, серед яких – працівники ЗМІ
У Туреччині заарештовано щонайменше 35 осіб, серед яких – працівники ЗМІ

Турецька поліція заарештувала щонайменше 35 людей, у тому числі журналістів, за їх ймовірну причетність до курдського об’єднання КСК, пов’язаного із курдськими повстанцями.

У вівторок представники поліції заявив, що одночасні рейди були проведені у Стамбулі і в шести інших містах по всій країні. Заарештовані були звинувачені у причетності до курдської групи пропаганди.

Турецькі державні ЗМІ повідомляють, що останні арешти є частиною розслідування, яке призвело до затримання сотень ймовірних членів КСК. Однак такі дії турецьких правоохоронців викликають занепокоєння світової спільноти. Сполучені Штати і Європейський Союз піддають турецьку владу критиці і закликають переглянути свої антитерористичні закони.

Робітнича партія Курдистану з 1984-го року веде кампанію за автономію в основному на заселеному курдами півдні Туреччини. У протистоянні урядових сил з бойовиками за весь час загинуло понад 40 тисяч осіб.

Туреччина, Сполучені Штати і Європейський Союз вважають Робітничу партію Курдистану терористичним угрупуванням.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG