Спеціальні потреби

Помічник держсекретаря США Френк Роуз перебуває з візитом у Києві


Френк Роуз зустрічається у Києві з Олександром Турчиновим
Френк Роуз зустрічається у Києві з Олександром Турчиновим

Помічник державного секретаря США з питань контролю над озброєнням, верифікації та дотримання міжнародних угод Френк Роуз уже зустрівся з секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

У вівторок відбулася у Києві зустріч секретаря РНБО України Олександра Турчинова із помічником державного секретаря США з питань контролю над озброєнням, верифікації та дотримання міжнародних угод Френком Роузом.

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі та агресію Росії проти України, приділивши значну увагу питанню порушення Російською Федерацією міжнародних угод та зобов'язань, у тому числі щодо нерозповсюдження зброї.

Крім того, під час зустрічі співрозмовники обговорили питання співпраці щодо відновлення системи колективної безпеки в Євроатлантичному просторі.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Роуз також зустрівся з заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігорем Долговим.

Як повідомила прес-служба Міністерства оборони, під час зустрічі йшлося про встановлення міжурядової лінії зв’язку між США та Україною, питання стратегічної стабільності в контексті політики США та Росії, зниження ядерної небезпеки та контролю звичайного озброєння.

«Змушені констатувати, що своїми діями Російська Федерація намагається зруйнувати сформовану після закінчення «холодної війни» європейську архітектуру безпеки, і ми повинні разом давати цьому рішучу відсіч», – сказав Френк Роуз, слова якого цитує прес-служба Міноборони.

Як повідомляє у Twitter посольствj США у Києві, помічник держсекретаря Роуз офіційно поновив лінію двостороннього зв'язку в рамках роботи Центру зі зменшення ядерної небезпеки.

Френк Роуз прибув в Київ 18 січня. Як повідомляли в Держдепартаменті США,він пробуде в Україні до 20 січня і проведе зустрічі з представниками МЗС України, Міноборони, державного космічного агентства.

Дивіться також: Життя переселенців очима переселенців: фотовиставка в Американському домі

У Києві відбулась виставка про життя переміщених осіб. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG