Спеціальні потреби

Після терористичної атаки в Тунісі встановлено надзвичайний стан


Поліція і машини швидкої допомоги на місці вибуху в Тунісі
Поліція і машини швидкої допомоги на місці вибуху в Тунісі

Президент Тунісу Беджі Каїд Ес-Себсі очолив у середу екстрене засідання ради безпеки країни у зв’язку з вибухом у столиці, в результаті якого загинуло щонайменше 12 людей.

Вибух був скерований в автобус, який перевозив службовців елітної президентської гвардії у центрі Тунісу. Пов’язані з органами безпеки і президентською адміністрацією джерела повідомили про атаку, але поки що невідомо, чи це був вибух бомби, чи автобус було обстріляно.

Президент Ес-Себсі проголосив 30-денний надзвичайний стан в країні, а в столиці встановлено цілонічну комендантську годину.

Виступаючи у вівторок ввечері по національному телебаченню, він заявив, що Туніс опинився «у війні з тероризмом» і закликав до міжнародної співпраці проти екстремістів, які останніми тижнями здійснили кілька кривавих атак.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і Рада Безпеки ООН осудили атаку і висловили підтримку Тунісу.

Вибухи сталися через 10 днів після того, як органи влади збільшили рівень безпеки в столиці та розгорнули надзвичайно велику кількість службовців сил безпеки.

Дивіться також: Включення: Стрілянина у Сен-Дені, Франція

Включення: Стрілянина у Сен-Дені, Франція. Що відбулось? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG