Спеціальні потреби

Трамп похвалив нового італійського прем'єр-міністра під час зустрічі у Білому домі


Джузеппе Конте та Дональд Трамп під час зустрічі "Великої сімки"
Джузеппе Конте та Дональд Трамп під час зустрічі "Великої сімки"

Лідери двох країн говорили про питання міграції та торгівлі, співробітництво в урегулюванні міжнародних конфліктів та сприянні економічному розвитку по обидва береги Атлантики

У понеділок, 30 липня, президент Дональд Трамп зустрівся з новим прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Я дуже погоджуюсь з тим, що ви (італійська влада - ред. ГА) робите із міграцією, нелегальною та навіть легальною імміграцією - заявив Трамп​

Лідери двох країн провели закриту зустріч в Овальному кабінеті. Раніше Білий дім повідомив, що ці переговори були спрямовані на "співпрацю із врегулювання глобальних конфліктів та сприяння економічному процвітанню по обидва береги Атлантики". Також, ймовірно, лідери двох країн говорили про визнання "історичних і культурних зв'язків між двома країнами".

"Я дуже погоджуюсь з тим, що ви робите із міграцією, нелегальною та навіть легальною імміграцією. Він (Конте - ред. ГА) зайняв дуже тверду позицію щодо кордону, таку позицію, яку прийняли лише деякі країни. Чесно кажучі, на мою думку, ви робите правильні речі. Багато інших країн також має це робити", - прокоментував італійську міграційну політику Дональд Трамп. Також він зазначив, що торговельний дефіцит між країнами у $31 млрд має досить швидко "вирівнятись".

Одразу ж після призначення на посаду, Конте став рішучим прихильником Трампа у Західній Європі​

Джузеппе Конте став прем'єр-міністром Італії після виборів 4 березня в результаті коаліційної угоди, досягнутої двома політичними партіями – "Ліги" та руху "П'ять зірок". Сам Конте до посади прем'єр-міністра не мав політичного досвіду та працював викладачем права. Одразу ж після призначення на посаду Конте став рішучим прихильником Трампа у Західній Європі.

Трамп вже зустрічався із Конте двічі – на нещодавніх самітах "Великої сімки" та НАТО, але американський президент вже визнав його "справді чудовим хлопцем", що "виконує чудову роботу". Трамп також відзначає, що "народ Італії зробив правильний вибір".

Раніше Конте підтримав пропозицію Трампа повернути Москву до "Великої сімки". Крім того, наприкінці червня Конте заявляв, що економічні санкції проти Росії не повинні відновлюватися автоматично. "Ми підтвердимо принцип, відповідно до якого не повинно бути нічого автоматичного в питанні продовження санкцій," – заявив прем'єр-міністр під час виступу в Італійському парламенті.

Дивіться також: Брифінг: підсумки вихідних у США. Відео

Брифінг: підсумки вихідних у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG