Спеціальні потреби

Трамп пригрозив скасуванням зустрічі в Аргентині з Путіним, але її готують


Президент Дональд Трамп припустив можливість скасування планованої наприкінці тижня зустрічі з президентом Росії, але у Вашингтоні повідомляють, що Білий дім далі працює над її проведенням.

Можливо я не буду проводити зустріч... Мені не подобається та агресія.

Припущення пролунало у розмові Трампа з газетою Washington Post у понеділок після того, як російські кораблі в неділю відкрили вогонь і захопили три українські військові судна з екіпажами біля Керченської протоки.

Після публікації газетного інтерв’ю у вівторок агентство новин Assosiated Press процитувало кількох чільних представників адміністрації, жоден з яких не говорив про скасування зустрічі з Путіним цими вихідними на саміті країн “Двадцятки” в Аргентині.

“Я отримаю звіт про це увечері і це визначить, що буде на тій зустрічі”, - цитує Washington Post президента, - “Це буде дуже визначальним. Можливо я не буду проводити зустріч”.

“Мені не подобається та агресія. Я взагалі не хочу тої агресії. Абсолютно. І, до речі, Німеччині повинна не подобатися та агресія”, - додав Трамп.

Assosiated Press називає це “найжорсткішим до цього часу осудом нещодавніх дій Росії в Україні”, проте потім зауважує: “Але помічники Білого дому після коментарів Трампа далі планують зустріч з Путіним”.

Президент України Петро Порошенко сказав американській медіакомпанії NBC News, що бажає, аби президент Трамп при зустрічі в Аргентині порадив Путіну “забратися з України”.

Washington Post переповідає, що президент США в інтерв’ю знову критикував Німеччину за те, що вона як член НАТО недостатньо виділяє грошей на оборону, а також докоряв Берліну за побудову з Росією нового газопроводу.

Переговори з російським президентом стали б лише одними з низки планованих цими вихідними важливих зустрічей зокрема з президентом Китаю, а також з керівниками Німеччини, Японії, Аргентини, Південної Кореї, Туреччини та Індії.

Дивіться також: Що експерти у США кажуть про запровадження воєнного стану в Україні

Що експерти у США кажуть про запровадження воєнного стану в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG