Спеціальні потреби

Трамп проведе співбесіду з офіцером пробації в понеділок


Фото від 30 травня 2024 року: колишній президент США Дональд Трамп після винесення вироку в суді Мангеттена
Фото від 30 травня 2024 року: колишній президент США Дональд Трамп після винесення вироку в суді Мангеттена

Колишній президент США Дональд Трамп у понеділок проведе співбесіду з представником Департаменту пробації Нью-Йорка в онлайн режимі, повідомив New York Times у неділю.

Трамп відповість на питання офіцера зі своєї резиденції в клубі Mar-a-Lago у Палм-Біч, штат Флорида, повідомили Associated Press. Вони говорили на умовах анонімності, оскільки не мали права оприлюднювати плани.

На співбесіді буде присутній один з адвокатів Трампа Тодд Бланш. Співбесіда відбудеться після того, як Трампа засудили за 34 пунктами звинувачення у підробці документів. Особи, засуджені за злочини в Нью-Йорку, зазвичай зустрічаються з представниками служби пробації без своїх адвокатів, але суддя у справі Трампа Хуан Мерчан у п'ятницю заявив у листі, що дозволить присутність Бланша.

Обов’язкова співбесіда відбувається, коли департамент готує для судді рекомендацію щодо призначення покарання.

Призначення покарання Трампу заплановано на 11 липня, йому загрожує максимальний термін позбавлення волі на чотири роки, хоча засуджені часто отримують коротші терміни.

Трампа визнали винним 30 травня. Вперше колишнього президента США засудили за кримінальний злочин. Суд присяжних визнав його винним у фальсифікації документів, щоб приховати плату замовчання порнозірці перед виборами 2016 року.

Трамп заявив, що оскаржуватиме вирок.

Речник передвиборчої кампанії Трампа Стівен Ченг заявив у заяві в неділю, що союзники президента Джо Байдена з Демократичної партії "продовжують активізувати своє поточне полювання на відьом, і далі зловживаючи та зловживаючи владою своїх офісів для втручання у президентські вибори".

"Президент Трамп і його команда юристів уже вживають необхідних заходів, щоб оскаржити та подолати беззаконну справу прокурора Мангеттена", — сказав він.

В статті використано матеріали АР, Reuters.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG