Спеціальні потреби

Зростання об’ємів вантажних перевезень у США свідчить про одужання економіки


У США зростають вантажні перевезення
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00
Direct link

У США зростають вантажні перевезення

За цей же період часу збільшився попит на повітряні пасажирські перевезення, що пожвавлює всі сфери туристичного бізнесу.

За словами економістів, майже сімдесят відсотків товарів транспортується у Сполучених Штатах вантажівкам. Американська Асоціація вантажівок каже, що кількість вантажу, які перевозиться в країні, є показником стану економіки, адже це означає, що перевозиться сировина, складові частини, транспортується експорт та імпорт, в крамниці доставляються готові товари. Боб Костелло - головний економіст Асоціації.

«Насправді наша індустрія є дуже чітким індикатором, один з головних економічних показників, який демонструє, чого очікувати від економіки у майбутньому. Тому щойно загальний об’єм перевезень починає падати, ми починаємо нервувати. Коли збільшується – ми радіємо», - каже він.

Нині об’єми перевезень ростуть, втім теми цього зростання поступово сповільняються.

Економіка не скочується у рецесію. Але ще деякий час триватиме таке собі повільне одужання.
головний економіст Американської Асоціації вантажівок Боб Костелло.

Іншим ключовим показником стану економіки є об’єми повітряних перевезень. За останніми даними, за липень попит на повітряні перевезення у всьому світі впав на три відсотка. Перрі Флінт представляє Міжнародну Повітряно-Транспортну Асоціацію.

«По мірі того, як знижуються об’єми повітряних вантажних перевезень, разом з іншими симптомами це може бути ознакою економічного падіння», - застерігає Флінт.

Щоправда у тому ж звіті зазначається, що кількість пасажирів повітряних перевезень за цей же період часу збільшилась. Один з керівників готельної мережі «Камбрія Світс Готелз» Майкл Мерфі каже, що їхній бізнес нині процвітає:

«Зараз попит на найвищому рівні за всю історію готельної індустрії. Сьогодні більше людей подорожують, ніж будь-коли, і це має вплив на всі елементи туристичного бізнесу».

Саме через такі часом протилежні індикатори, економічні прогнози робити важко. Наприклад, урядові експерти спочатку оголосили про зростання економіки у квітні, травні та червні на одну цілу і п‘ять десятих відсотка. Відтак вони переглянули свій звіт, оскільки врахували нові дані, які засвідчили, що економіка зросла на одну цілу та сім десятих відсотка.

Зробити об‘єктивний аналіз стану економіки такої країни як США – непросто. Але ще складніше – знайти дієві рецепти, які б прискорили економічне одужання.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG